"Mindfulness en Haptonomie vullen elkaar prima aan en werken positief, zeker in ons werk in de palliatieve terminale zorg" (vrijwilliger hospice)

Programma drie-daagse

Drie gevarieerde dagen

Tijdens de training gaan cursisten zelf aan de slag. Door individuele ervaringsoefeningen en door te oefenen met elkaar in de positie van zorgverlener of cliënt, komt de theorie tot leven. Iedereen leert op een eigen manier en heeft een eigen favoriete invalshoek. Daarom is het aanbod tijdens de 3 dagen gevarieerd.

Dag 1: Stilstaan bij jezelf en bewust waarnemen

Dag 2: Stress bewust beantwoorden

Dag 3: Zorgen en verplaatsen met aandacht voor jezelf en een ander

Oefening baart kunst

Drie dagen is een investering in tijd en geld voor zorgverlener en werkgever. Het is een investering die een waardevol en duurzaam resultaat oplevert, mits is voldaan aan twee voorwaarden.
Eigen motivatie is de eerste. Je kunt als cursist alleen iets nieuws leren als je bereid bent om stil te staan bij jezelf en je manier van werken. Als je openstaat voor nieuwe ervaringen en wilt oefenen met dingen die je niet kent. Dit oefenen doe je als cursist niet alleen tijdens de cursusdagen, maar ook in de weken ertussen. Dit is de tweede voorwaarde, want gedrag verandert niet van de ene op de andere dag. Oefening baart kunst. Cursisten krijgen een cursusmap met een scala aan oefeningen. Ieder kan voor zichzelf  uitvinden welke vorm het beste past. Favorieten kun je blijven toepassen, ook als de training is afgelopen. Dan wordt het je eigen, dan is het van jou.